ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ <>

ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ <<RACE OF LIBERTY>>

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – RACE FOR LIBERTY
ΣΤΙΣ 21-22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021,ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ 162 χλμ (100 μίλια)
ΑΠΟ 26 αθλητές αντοχής.
Η Οργανωτική Επιτροπή του “Αγώνα για την Ελευθερία” (www.raceforliberty.gr) όπου 3 Πολιτιστικοί Σύλλογοι σε συνεργασία με ένα έμπειρο διοργανωτή Αγώνων Δρόμου (#LukasPratilas, #Natureinaction) ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ project με 2 παράλληλους υπερμαραθώνιους στην καρδιά της Ρούμελης.
Τιμήσαμε τους αγωνιστές της Επανάστασης του 1821 για τα 200 χρόνια, αναδείξαμε την ιστορία και το φυσικό κάλλος μιας άγνωστης περιοχής και δόθηκε μια νέα αναπτυξιακή προοπτική.
Οι αθλητές ξεκίνησαν από το μοναστήρι που μόνασε ο Αθανάσιος Διάκος κοντά στο καπετανοχώρι την Αρτοτίνα στα Δυτικά Βαρδούσια. Κύκλωσαν τη λίμνη του Μόρνου, πέρασαν το ιστορικό Λιδωρίκι, διέτρεξαν το δρόμο ανάμεσα σε ανατολικά Βαρδούσια και Γκιώνα, ανηφόρισαν στην Οίτη και τέλος την άλλη μέρα μέσω Παύλιανης κατηφόρισαν στη Σπερχειάδα μέχρι τη Λαμία.

1) Οι ήρωές μας πρέπει να τιμώνται και να μας εμπνέουν διαρκώς.
Το έπος του 1821 αποτέλεσε πραγματική πηγή έμπνευσης για την Οργανωτική Επιτροπή αρχικά, αλλά και για τους υπεραθλητές, πολλοί εκ των οποίων προσκύνησαν ευλαβικά στο άγαλμα του Αθανάσιου Διάκου στη Λαμία
2) Η Ελλάδα έχει απίστευτες ομορφιές και ο αθλητικός τουρισμός αποτελεί ένα “εργαλείο” ήπιας τουριστικής ανάπτυξης
3) Οι αντοχές του ανθρώπου είναι απεριόριστες. Ο τελευταίος δρομέας ηλικίας 72 ετών, κατάφερε να τερματίσει σε 23 ώρες, οριακά. Αλλά τα κατάφερε! Το ίδιο μια κοπέλα που λόγω περιορισμού όρασης, έτρεχε με συνοδό!
4) Οι Έλληνες, όταν θέλουμε μπορούμε να συνεργαστούμε αρμονικά και να κάνουμε θαύματα!
Στο τέλος όλοι οι Σύλλογοι της περιοχής βοήθησαν μέσω εθελοντών και οι δρομείς μάς ευγνωμονούν δηλώνοντας κατευχαριστημένοι από τη συνολική εμπειρία.

Μια πανέμορφη διαδρομή, μια άψογη διοργάνωση με απίστευτους και ακούραστους εθελοντές που εμψύχωναν και έδιναν παλμό συνεχώς…..”
Ακολουθεί link από το STAR ΚΕΝΤΡΙΚΉΣ ΕΛΛΆΔΟΣ που περιγράφει την εμπειρία. Μπήκαν σημαντικές βάσεις για μια νέα αξιόλογη αθλητική διοργάνωση με διεθνείς προοπτικές, όπως δήλωσε On camera ο Εκτελεστικός Γενικός Συντονιστής Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Μάρτων Σίμιτσεκ, ο οποίος μαζί με το στέλεχος της Επιτροπής κ. Κώστα Κοντογιάννη παρέδωσαν αναμνηστική πλακέτα για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.
Στα 100 μίλια νικητής ήταν ο Χαράλαμπος Πασσαλίδης από την Κοζάνη με χρόνο 18:33:19.
Στη 2η θέση τερμάτισε ο Νίκος Μυλωνάκης από την Κρήτη (19:39:33) και στην 3η ο Νίκος Κόντης από τη Λάρισα. (20:02:49)
Πρώτη γυναίκα στα 100 μίλια/162 χλμ. ήταν η Ελένη Τζίμα με χρόνο 23:55:35, δεύτερη η Γεωργία Μήτσιου 23:58:11 και τρίτη η Αγγελική Καγκαρά (24:36:39)
Στον αγώνα των 50 χλμ. νικητής αναδείχθηκε ο Δημήτρης Ελευθερίου με χρόνο (3:20:56).
Δεύτερος τερμάτισε ο Γιώργος Κορνάρος (3:51:39 ) και τρίτος ο Κώστας Λαζαρίτης (4:00:05).
Στις γυναίκες νικήτρια στη μικρή διαδρομή ήταν η Ελένη Μπίσκα με χρόνο 4:23:34. Δεύτερη η Μαρία Μιχαήλ (4:48:49) και τρίτη η Γκάμπι Ναεγκέλε (5:02:55).
Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε ο ηρωικός τερματισμός και του τελευταίου δρομέα μετά από 23 ώρες συνεχούς αγώνα στα 162 χλμ. κ. Βασίλη Τζίμη, γεννηθέντα το 1950!
ΑΙΓΙΔΕΣ και ΧΟΡΗΓΙΕΣ
• Επιτροπή «Ελλάδα 2021», Αιγίδα και Χορηγία
• Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού/Γενική Γραμματεία Αθλητισμού,
Αιγίδα & Χορηγία
• Υπουργείο Τουρισμού, Αιγίδα
• ΕΟΤ, Αιγίδα
• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Αιγίδα και Χορηγία
• ΟΠΑΣΤΕ (Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας), Αιγίδα και Χορηγία
• Δήμος Δωρίδος, Αιγίδα και Χορηγία
• Δήμος Λαμιέων, Αιγίδα και Χορηγία
• ο διακεκριμένος εικαστικός Αλέκος Φασιανός για το λογότυπο
Χορηγοί Επικοινωνίας:
– ΕΤ3
– STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑ

ΤΟ ΔΣ ΚΕΡΑΣΙΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΑΥΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ,ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΚΕΡΑΣΙΩΤΕΣ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΙ ΜΑΣ, ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΝΤΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΕΜΨΥΧΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ.
ΚΑΘΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΛΕΟΝ ΘΕΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ Ο ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter