Επέτειος για την 28 Οκτωβρίου 1940

Επέτειος για την 28 Οκτωβρίου 1940  Είμαστε σήμερα στο έτος 2021 κι έχουν περάσει 81 ολόκληρα χρόνια από εκείνη την πολύ ιδιαίτερη, την αποφράδα και συνάμα ένδοξη στιγμή της Ιστορίας μας. Εμείς, όλα αυτά τα χρόνια, γιορτάζουμε και τιμούμε αυτήν την επέτειο. Την τιμούμε και κρατάμε το πνεύμα εκείνων των γεγονότων ζωντανό. Ας το κάνουμε και φέτος λοιπόν. Πώς; Διεγείροντας το συναίσθημα, ξυπνώντας τη μνήμη. Και για να το καταλάβουν τα παιδιά μας: ας χαρούμε, ας λυπηθούμε, ας θυμώσουμε, ας συγκινηθούμε, ας θυμηθούμε.

Η σημερινή επέτειος γιορτάζεται για δύο λόγους, που, αν το καλοσκεφτούμε, είναι ένας.

Ο πρώτος λόγος είναι για να μάθουμε ποιοι είμαστε. Τι έχουμε κάνει. Ποια είναι η Ιστορία μας. Η ζωντανή μας Ιστορία.

Ο δεύτερος λόγος είναι για να μην ξεχάσουμε. Να μην ξεχάσουμε τι έκαναν για μας οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας κι έτσι να τους τιμήσουμε.

Όλα λοιπόν ξεκίνησαν με ένα βροντερό ΟΧΙ
Ζήτω το ελληνικό έθνος που αντιστάθηκε με σθένος και μεγαλείο ψυχής ,στις δυνάμεις του φασισμού και του ναζισμού και πολέμησαν στις χιονισμένες βουνοκορφές και στις απροσπέλαστες βαθιές χαράδρες το 1940.

Ήμερα μνήμης και τιμής σήμερα.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τηρώντας όλα τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας του COVID-19, γιορτάσαμε την Εθνική Επέτειο της 28ής Οκτωβρίου 1940, με τη συμμετοχή των συγχωριανών μας. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε δοξολογία από τον παπα Γιώργη του χωριού μας, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων από τον Πρόεδρο της Τοπικης κοινότητας Νικηφόρο Γκάνο και απο τα μέλη του Συλλόγου Φώτη Βρεττα και Αντωνόπουλου-Γκανου Βίκυ
Ευχόμαστε σε όλους Χρόνια Πολλά!!

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter