ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Κ.ΘΕΟΧΑΡΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Κ.ΘΕΟΧΑΡΗ

 

Τρία σημαντικά θέματα έθεσε σήμερα στον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη ο Δήμαρχος Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης στη συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο.

Ειδικότερα ο Δήμαρχος ανέπτυξε στον Υπουργό τις προτεραιότητες που δίνει ο Δήμος :

  1. Για τον τρόπο τουριστικής αξιοποίησης των 700 περίπου δημοτικών στρεμμάτων γης στην περιοχή των Μαλαμάτων και τις προτάσεις που έχει γι αυτό ο Δήμος.
  2. Τον χαρακτηρισμό του αγκυροβολίου των Τριζονίων ως μαρίνας και την αξιοποίηση αυτής με σειρά επιβεβλημένων έργων πολλά από τα οποία ο Δήμος έχει ξεκινήσει μελέτες καθώς και μελέτες βιολογικού στο νησί των Τριζονίων.
  3. Την δημιουργία μιας ψηφιακής πλατφόρμας τουριστικού οδηγού όπου θα αποτυπώνονται τα πάντα γύρω από την Δωρίδα ( Ιστορικά μνημεία, μονοπάτια, μοναστήρια, ξενοδοχεία, επιχειρήσεις κλπ).
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Κ.ΘΕΟΧΑΡΗ  — Διαφήμιση —

Ο Υπουργός, που είναι και Δωριέας, αφού ζήτησε επί μέρους πληροφορίες και για τα τρία θέματα δήλωσε ότι θα στηρίξει από την πλευρά του την σοβαρή προσπάθεια του Δήμου και βέβαια όπου χρειαστεί σε θέματα που υπάρχουν συναρμοδιότητες με άλλα Υπουργεία ώστε να προχωρήσουν και να υλοποιηθούν τα έργα που έθεσε ο Δήμαρχος.

Μετά τη συνάντηση ο Υπουργός δήλωσε στο DORIDA NEWS:

“Είχαμε μια πολύ καλή συνάντηση με τον Δήμαρχο. Είδα ότι έχει όρεξη πολλά έργα να τα βάλει μπροστά. Συζητήσαμε ένα προς ένα για όλα αυτά τα έργα, αλλά ιδιαίτερα επικεντρωθήκαμε σε δύο σημαντικά σημεία.

Πως θα μπορέσουμε να αναδείξουμε όλη αυτή τη δουλειά και την προσπάθεια μέσω ενός site που θα περιέχει όλο τον πολιτιστικό και περιβαλλοντικό πλούτο της Δωρίδας που μπορεί να αξιοποιηθεί τουριστικά για τη Δωρίδα και

το δεύτερο είναι ένα έργο πνοής με γήπεδο γκολφ, με μαρίνες και άλλα και μετα να συνεννοηθούμε αφού ολοκληρωθούν οι μελέτες να βάλουμε μπροστά τη διαδικασία υλοποίησής τους.

Είμαι δίπλα στη Δωρίδα και τον Δήμαρχο να βοηθήσουμε την περιοχή μας και τον ίδιο να φέρει έργο.”

Επισήμανε δε απαντώντας σε ερώτησή μας ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα κατέβει και θα επισκεφθεί τη Δωρίδα για να έχει και προσωπική αντίληψη για τα θέματα της τουριστικής αξιοποίησης της περιοχής.

Τον Δήμαρχο συνόδευαν στη συνάντηση ο Αντιδήμαρχος Σταύρος Πολίτης και ο δημοτικός σύμβουλος Δήμος Ταράτσας, Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας, ενώ συμμετείχαν και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου και ο ειδικός συνεργάτης του Υπουργού Δωριέας Αναστάσιος Χάρος.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter