ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ

Υλικά για ζύμη

4  φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι (σταρένιο)

1  φλυτζάνι του τσαγιού λάδι(ηλιέλαιο)

1  κουταλάκι του τσαγιού αλάτι

1  φλυτζάνι του τσαγιού περίπου νερό

1  φλυτζανάκι του καφέ κρασί άσπρο ή

1  πακέτο σφολιάτα έτοιμη

 

Υλικά για την γέμιση

1/2  κιλό μακαρόνια  Νο 3

1  λίτρο περίπου γάλα

5  αυγά χτυπημένα

400  γραμ. φέτα τριμμένη

 

Τρόπος παρασκευής

 

Βάζουμε σε ένα μπωλ το αλεύρι

Ανοίγουμε στο κέντρο ένα λακάκι

Ρίχνουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη εκτός από το νερό

Αναμιγνύουμε αυτά τα υλικά με το ι/4 απο το νερό

Παίρνουμε μέσα στο μείγμα τμηματικά το αλεύρι

ενώ ρίχνουμε κουταλιά- κουταλιά το υπόλοιπο νερό.

Μαζεύουμε τη ζύμη σε μία μπάλα και την

αφήνουμε σκεπασμένη στο ψυγείο  επί 1 ώρα.

Κατόπιν την βγάζουμε και ανοίγουμε τα φύλλα

προσθέτοντας λίγο λίγο αλεύρι για να μην κολλήσουν στο άνοιγμα.

 

Στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει την γέμιση εως εξής:

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια

Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά

 

Στρώνουμε σε ένα ταψί 2 φύλλα απο κάτω αλοίφοντας ανάμεσα με λίγο λάδι

Ρίχνουμε την γέμιση και απο πάνω βάζουμε τα άλλα 3 φύλλα

Ραντίζουμε το τελευταίο φύλλο με λίγο νερό και γάλα

Την ψήνουμε στο φούρνο  πάνω -κάτω στους 200 c

περίπου για 1  κ 1/2  ώρα ανάλογα το φούρνο

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 

 

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter