ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΓΛΥΚΕΙΑ

Υλικά

500 γρ  φύλλο κρούστας

3/4  κολοκύθι τριμμένο

4-5  αυγά

1  βιτάμ

1  ποτήρι του κρασιού σιμιγδάλι

1  κουτί  γάλα  εβαπορέ  ή

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

1  ποτήρι του νερού ζάχαρι

κανέλλα,γαρύφαλλο και καρύδια

 

Τρόπος  παρασκευής

Τσιγαρίζουμε το κολοκύθι με το βιτάμ.

Ρίχνουμε  το γάλα, το σιμιγδάλι, την κανέλλα και το γαρύφαλλο.

Προσθέτουμε  αφού κρυώσει λίγο το μείγμα τα χτυπημένα αυγά.

Λαδώνουμε το ταψί.

Βάζουμε  τα μισά τα φύλλα και τα λαδώνουμε ένα ένα.

Στη μέση τοποθετούμε τη κρέμα.

Συμπληρώνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και τα λαδώνουμε και αυτά με λάδι.

Αφού την κόψουμε την πίτα σε λωρίδες, δημιουργώντας  τετράγωνα κομμάτια την ραντίζουμε με λίγο νερό και βιτάμ.

Την ψήνουμε  στους  180 βαθμούς πάνω κάτω μέχρι να ροδίσει.

Μόλις την βγάλουμε απο το φούρνο μπορούμε να την πασπαλίσουμε με ζάχαρι άχνη.

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΊΤΕ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ
efhmerida

Enter your email address:

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΣΙΆ ΦΩΚΊΔΑΣ
 
Δεκέμβριος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοέ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Created by comgr.net