Πα. Ιαν 17th, 2020

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΓΛΥΚΕΙΑ

1 min read

Υλικά

500 γρ  φύλλο κρούστας

3/4  κολοκύθι τριμμένο

4-5  αυγά

1  βιτάμ

1  ποτήρι του κρασιού σιμιγδάλι

1  κουτί  γάλα  εβαπορέ  ή

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

1  ποτήρι του νερού ζάχαρι

κανέλλα,γαρύφαλλο και καρύδια

 

Τρόπος  παρασκευής

Τσιγαρίζουμε το κολοκύθι με το βιτάμ.

Ρίχνουμε  το γάλα, το σιμιγδάλι, την κανέλλα και το γαρύφαλλο.

Προσθέτουμε  αφού κρυώσει λίγο το μείγμα τα χτυπημένα αυγά.

Λαδώνουμε το ταψί.

Βάζουμε  τα μισά τα φύλλα και τα λαδώνουμε ένα ένα.

Στη μέση τοποθετούμε τη κρέμα.

Συμπληρώνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και τα λαδώνουμε και αυτά με λάδι.

Αφού την κόψουμε την πίτα σε λωρίδες, δημιουργώντας  τετράγωνα κομμάτια την ραντίζουμε με λίγο νερό και βιτάμ.

Την ψήνουμε  στους  180 βαθμούς πάνω κάτω μέχρι να ροδίσει.

Μόλις την βγάλουμε απο το φούρνο μπορούμε να την πασπαλίσουμε με ζάχαρι άχνη.

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ